Випускниці Проекту EU Study Days та рограми Еразмус+ в гостях у євроклуба Кам`янської гімназії № 39

П'ятниця, 11 Травня 2018 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби Євроклуби
10 травня в рамках реалізації Проекту євроклуба «Толерантність єднає європейців» був проведений тренінг «Толерантність і права людини – основа європейських цінностей». Для проведення тренінгу були запрошені Анастасія Черненко та Людмила Карпова. Дівчата є волонтерками ГО «Європейська молодіжна спільнота». Анастасія Черненко - випускниця Проекту EU Study Days, Людмила Карпова – випускниця програми Еразмус+.

Мета тренінгу – поглибити знання гімназистів з питань міжнародних стандартів у сфері захисту прав людини й толерантності як основи європейськиї цінностей.

Робота під час тренінгу була насичена й продуктивна: учасники ознайомилися з діяльність Ради Європи, Європейського Суду з прав людини, працювали над створенням атмосфери поваги до прав людини. Інтерактивну міні-лекцію було надзвичайно цікаво слухати. Анастасія й Людмила – ерудовані, комунікабельні, компетентно відповідали на будь-які питання з теми захисту прав людини й місця принципів толерантності в сучасному світі. Вони просто зачарували гімназистів.

А потім учасники тренінгу були залучені до інтерактивних вправ. Виконання вправ в групах, які запропонували дівчата, показало, що гімназисти добре знають і шанують права людини та знайомі з законами, які допомагають їх захищати. Підводячи підсумки тренінгу, учасники звертали увагу, що було дуже цікаво працювати в подібному форматі, коли всі учасники заходу так взаємодіють.

Тренінг викликав непідробний інтерес та шквал емоцій, пов'язаних з новою та цікавою інформацією про права людини. Мені дуже приємно відзначити, що Анастасія Черненко – випускниця нашої гімназії, золота медалістка, гордість гімназії, відмінно закінчила факультет міжнародних відносин Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара. Під час навчання в гімназії була активісткою шкільного євроклубу. Саме участь у програмах і конкурсах євроклубу дав Анастасії поштовх визначитися із напрямком подальшому займатися громадською діяльністю й брати участь у Європейських молодіжних програмах.

Дякуємо Анастасії та Людмилі за надзвичайно цікавий і корисний тренінг. Для гімназистів це був незабутній час!