Як у Луцькому НТУ відзначили День Європи

  Середа, 06 Червня 2018 Максимчук Тамара Європа Луцьк Євроклуби

19 травня в Україні відзначають День Європи. Відтак, днями у клубі «Європа» при відділі неперервного навчання Луцького НТУ відбувся захід «Толерантна Європа: Що? Де? Коли?». В інтелектуальній грі участь взяли студенти-туристи першого курсу гр. ТР-11.

Основою для появи цього свята стало підписання Декларації Роберта Шумана. Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року. Після Другої світової війни європейські лідери переконалися в тому, що співробітництво і загальні зусилля є найкращим способом забезпечення миру, стабільності і процвітання в Європі.

Сьогодні Європейський Союз – це сім’я демократичних європейських країн, що спільно працюють за ради миру та процвітання. ЄС заснований на принципах верховенства закону й демократії.

Країни – члени ЄС делегують частину свого суверенітету спільним інститутам влади, що представляють інтереси Союзу як єдиного цілого в питаннях, що складають загальноєвропейський інтерес. А всі рішення і процедури випливають з основних договорів, ратифікованих країнами-членами. Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна і почала відзначати День Європи.

На Україні це свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримуються в ЄС.

Так, днями у клубі «Європа» при відділі неперервного навчання Луцького НТУ відбувся захід «Толерантна Європа: Що? Де? Коли?» приурочений до Дня Європи. В інтелектуальній грі участь взяли студенти-туристи першого курсу гр. ТР-11. Захід проводився з метою виховання у студентів поваги до національних, духовних, культурних надбань європейських народів; формування пізнавальної, інтелектуальної, творчої активності студентів. Усі учасники залишилися задоволеними та зацікавилися у детальнішому вивченні історії ЄС та культур європейських країн, а також отримали призи від Представництва Європейського Союзу.

Також 18 травня керівник євроклубу нашого університету – Олена Ковальчук взяла участь у круглому столі в інтерактивному форматі «світового кафе» на тему: «Будуємо Європу в Україні: яким має бути майбутнє української молоді, що мешкає в ОТГ, в контексті Євроінтеграції» організованому Центром Розвитку Місцевого Самоврядування. На заході, присутні мали змогу дізнатися від радника з децентралізації Волинського ВП ЦРМС – Оксани Урбан, про можливості для молоді в ОТГ, також поспілкуватися і подискутувати у тренінгу: «Світове кафе» з радником з комунікацій Волинського ВП ЦРМС – Оленою Кузьмич.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.