Євроклуб Кам`янської гімназії № 39 активно реалізує власний проект«Толерантність єднає європейців»

  Неділя, 17 Червня 2018 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

У рамках реалізації Проекту «Толерантність єднає європейців», що підтримує Представництво ЄС в Україні, євроклуб «Європейська єдність» Кам`янської гімназії № 39 провів відкрите засідання євроклубу «Європейська культурна спадщина: погляд з минулого в сучасність».

Тема відкритого засідання євроклубу дуже актуальна. У квітні минулого року Європейський парламент прийняв рішення відзначити 2018 рік як рік Культурної Спадщини в Європі. Він розпочався під гаслом «Наша спадщина: де минуле зустрічається з майбутнім».

Метою Європейського року культурної спадщини є заохочення більшості людей до відкриття та взаємодії з культурною спадщиною Європи та посилення почуття приналежності до спільного європейського простору.

Під час засідання євроклубу були висвітлені питання щодо ролі й значення історико-культурної спадщини у формуванні історичної пам’яті українського народу. Пам’ятки створюють особливий світ, являються важливою складовою культурного, ідеологічного середовища, в якому живе людина, вони пов’язані з далеким минулим, революційними та воєнними подіями.

«Вулиці, площі, канали, будинки, парки – нагадують творіння минулого, в які вкладені талант їх творців і любов поколінь, входять в людину, стають мірилом прекрасного. І це все треба зберігти молодому поколінню. Якщо людина байдужа до пам’яток своєї країни, вона байдужа і до своєї країни» - такі важливі акценти були визначенні євроклубівцями під час обговорення питання з запрошеним гостем, відомим краєзнавцем Володимиром Дзюбою.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.