ІСТОРІЯ УСПІХУ: АНАСТАСІЯ ПЛОХА – ВИПУСКНИЦЯ ЄВРОКЛУБУ «ЄВРОПЕЙСЬКА ЄДНІСТЬ» КАМ’ЯНСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ № 39

  Субота, 09 Березня 2019 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

Євроклуб « Європейська єдність» відкриває для багатьох випускників гімназії двері у світ для втілення найзаповітніших мрій, надає поштовх захопитися громадською діяльністю, відчути себе успішними й толерантними людьми.

Сьогодні з великою гордістю хочу розповісти про випускницю-медалістку Кам’янської гімназії № 39, активістку нашого євроклубу Анастасію Плоху. Анастасія завжди захоплювалася історією. Начаючись у гімназії, стала переможницею обласного конкурсу науково-дослідницьких робіт МАН у секції «Всесвітня історія». В одинадцятому класі юна дослідниця була запрошена до м. Київа на Всеукраїнський конкурс учнівських робіт «Історія і уроки Голокосту» ім. І.Б. Медвинського й зайняла друге місце.

Після закінченні гімназії Анастасія вступила на історичний факультет до Київського національного університету імені Тараса Шевченка на бюджетну форму навчання. Дівчина володіє англійською мовою на рівні C1, німецькою на рівні B1 й активно вивчає словацьку. Саме володіння іноземними мовами дуже допомагає Анастасії подорожувати та брати участь в багатьох міжнародних програмах.

Зараз за студентською програмою обміну Erasmus+ дівчина знаходиться в Братиславі – столиці Словаччини, навчається в Університеті імені Коменського та отримує стипендію від європейського університету. Навчання відбувається повністю англійською.

Анастасія вже відвідала понад 15 країн: Сполучені Штати Америки, Німеччина, Польща, Австрія, Угорщина, Ізраїль, Болгарія, Туреччина, Тайланд, Шрі Ланка та інші.

За роки навчання на історичному факультеті дівчина взяла участь у різних міжнародних молодіжних проектах і заходах:

  • CHI Cultural Ambassador 2017 (Washington DC) – пройшла конкурсний відбір і мала честь бути студентським культурним амбасадором від України на міжнародній конференції у столиці Сполучених Штатів Америки – Вашингтоні. Всього було 10 переможців з 10 різних країн, які протягом тижня презентували свою власну культуру та обговорювали сучасні проблеми культурного обміну та культурної ідентифікації.
  • Berlin International Youth Conference 2016 - за результатами конкурсного відбору провела 2 тижні в Берліні (Німеччина), навчаючись основам молодіжної політики та порівнюючи молодіжну політику в Європі та Україні. Проект підсумувався конференцією в Бундестазі з представниками німецького уряду, обговорюючи подальші вектори співпраці української й німецької молоді.
  • Active YOUkraine – міжнародний проект, що мав на меті розробку соціальних проектів для України. Набула навички відео монтажу та створення Digital Stories.

Анастасія продовжує активно співпрацювати з нашим шкільним євроклубом. Наразі готується веб-конференція для активістів євроклубу «Еразмус+: нові можливості для української молоді».

«Бажаю кожному багато подорожей, активного шкільного та студентського життя, досягнення усіх ваших цілей! Мрійте, бо всі мрії обов’язково збуваються!» - такі побажання передала усім гімназистам і випускникам Анастасія. Дорога Анастасіє, гімназія пишається тобою! Нехай кожен твій день приносить нові творчі злети й перемоги!

Бажаємо завжди перебувати в центрі суспільного життя, освоювати сучасні програми, методики навчання й реалізувати нові наукові проекти.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.