Долаємо конфлікти та запобігаємо булінгові

  П'ятниця, 05 Квітня 2019 Нудьга Віта Олександрівна Євроклуб "Європейський вектор" Дніпро Євроклуби

Психологічний тренінг "Соціальні конфлікти та їх вирішення" зібрав молоді Дніпра для навчання та поширення знань про запобігання конфліктам у молодіжному середовищі та подолання булінгових проявів.

Психологічний тренінг відбувся 04 квітня на базі Міжрегіонального вищого профсійного училища з поліграфії та інформаційних технологій. Були присутні учні-представники професійних закладів освіти Дніпропетровщини, що є учасниками проекту (ПТУ-2, ПТУ-6, ЗДПЛ, ДЦПТОТС, ДЦПО та МВПУПІТ).

Тематика зібрання дійсно була досить цікавою та актуальною для молоді.

Учні були ознайомлені із поняттями та видами конфліктів, а отримані знання підтвердили власними роздумами, що ж таке соціальний конфлікт, та практичним досвідом - чи були вони учасниками соціальних конфліктів.

Більшість учнів переконані, що досить часто конфлікти виникають серед однолітків у межах навчальних колективів. Про це свідчили їх малюнки, які створювалися групами учасників тренінгу. Тому логічним продовженним тренінгового заняття стала тема булігу серед учнів освітніх закладів. Ця тема стала цікавою учасникам, про що свідчили їх анонімні анкети.

Учні підтвердели, що булінг досить поширений у їх середовищі, тому із цікавістю засвоювали інформацію про те, що необхідно їм робити та як діями і співпрацювати із правоохоронними структурами, якщо вони стають чи учасниками, чи свідками булінгових проявів. Підібрані відеоматеріали стали яскравим ілюстратором тематики психологічного тренінгу та візуалізували проблему конфліктів.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.