МАРШРУТ ЕКСКУРСІЇ "ВНЕСОК ПОЛЯКІВ У РОЗВИТОК МІСТА КАМ'ЯНСЬКЕ"

  П'ятниця, 12 Квітня 2019 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

У рамках реалізації проекту "Європейська спадщина нашого міста - відкрий по-новому!", що підтримується Представництвом Європейського Союзу в Україні, активісти євроклубу "Європейська єдність" розробили маршрут екскурсії старим містом.

Тісні зв’язки протягом багатьох століть, спільна історія з корінним населенням, викликають посилений інтерес до минулого польської меншини. Наразі екскурсія готується на українській та англійській мовах.

Мета майбутньої екскурсії - висвітлити вплив польської громади на культурний, промисловий розвиток та релігійне життя у с.Кам’янському.

Хоч частка польської людності щодо всього населення нашого селища в ХІХ ст. була незначною, але завдяки своїй досить високій освіті й професійній підготовці, у соціально-економічному житті польська община відігравала значну роль.

У рамках реалізації проекту євроклуб прагне об’єднати зусилля молодих активних громадян, науковців, влади з метою розвитку корисної для всієї громади галузі – культурно-пізнавального туризму й залучення туристів до міста із інших регіонів України та європейських країн.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.