ЄВРОКЛУБІВЦІ ПОЗНАЙОМИЛИСЯ З ПРОГРАМОЮ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ERASMUS+

  Неділя, 14 Квітня 2019 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

12 квітня засідання євроклубу «Європейська єдність» відбулося в незвичайній формі. Активісти євроклубу провели онлайн-конференцію з Плохою Анастасією - випускницею нашої гімназії, студенткою Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка.

Анастасія пройшла конкурсний відбір за Програмою Еразмус+ і зараз навчається в Братиславському Університеті імені Коменського. Активісти євроклубу дізналися про те, що Програма ЕРАЗМУС+ тісно співпрацює з Представництвом ЄС в Україні, яке забезпечує допомогу та підтримку Виконавчому агентству з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури щодо запровадження в Україні Програм ТЕМПУС, ЕРАЗМУС+ у сфері вищої освіти.

«Еразмус дав зелене світло здійсненню моїх мрій. Навчання тут дуже цікаве та вкрай корисне, і не тільки завдяки надбанню знань з різних дисциплін, але й завдяки знайомству зі студентами з усього світу. Це дає змогу розширити свій кругозір, пізнати інші культури та навчитися взаємодіяти з різними людьми. Друзі зі всього світу на все життя - це найцінніше, що дарує мені досвід Ерасмусу! Я вже об`їздила пів-Європи самотужки, відвідала чудові місця, познайомилася з прекрасними людьми. В цілому, життя в Братиславі дуже комфортне. Природа, оточуюче середовище та навіть мова дуже схожі з нашою країною. Люди тут привітні та готові прийти на допомогу. Для студентів створені всі можливості: усюди знижки та дисконтні системи, прекрасне транспортне сполучення, тут безліч місць, які варто побачити та відвідати! Звичайно, навчання для мене – це найголовніше. Усі предмети («Історія Америки», «Історія Азії, Африки, Латинської Америки», «Політологія» тощо) викладаються англійською мовою. Усі дослідження, реферати, есе, презентації, виступи студенти університету готують також англійською мовою. Навчання відбувається з використанням медіатехнологій. Взагалі, досвід навчання за Програмою Еразмус+ для мене безцінний!» - такими враженнями поділилася Анастасія.

А потім євроклубівці задавали багато різних питань Анастасії: про гуртожиток, стипендію, харчування тощо.

В кінці онлайн-зустрічі Анастасія побажала гімназистам, щоби ретельно вивчали англійську мову, якісно готувалися до ЗНО й розробили план дій на майбутні роки.

Дякуємо тобі, наша Анастасіє! Пишаємося тобою й радіємо усім твоїм успіхам і перемогам! Попереду усе життя! Хай твої найзаповітніші мрії обов`язково здійсняться, а життя дарує багато щасливих хвилин і незабутніх вражень!


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.