Реалізуємо цілі проекту та навчаємося бути толерантними

  Середа, 15 Травня 2019 Нудьга Віта Олександрівна Євроклуб "Європейський вектор" Дніпро Євроклуби

На Дніпропетровщині поширюються знання про толерантність та протидію соціальним конфліктам серед студентів професійно-технічних освітніх закладів. Нові тренінги, диспути та рольові ігри.

Протягом квітня у професійно-технічних навчальних закладах Дніпра, які долучилися до проекту "Формування у молоді закладів професійної (професійно-технічної) освіти європейських цінностей через толерантні відносини, медіа навчання та подолання соціальних конфліктів", ініційованого Міжрегіональним вищим професійним училище з поліграфії та інформаційних технологій, відбувалися тренінги, рольові ігри, дискусії та зустрічі за тематикою проекту. Молодь активно сприйняла тему толерантності у суспільстві та досить складну тему насильства серед свої однолітків.

У ході спільних зустрічей студенти обговорювали ситуації за реальними подіями, проводили аналогії, а також намагалися визначити правильні рішення тих чи інших проблем. Різні учні по-різному позиціонували власне бачення вирішення конфліктних ситуацій, однак спільним для них залишилося те, що вони не сприймають будь-які прояви насилля, взаємних образ, непорозуміння.

Молоді люди усвідомлюють себе порядними громадянами європейської країни, тому їх дії можна назвати достойними, і в майбутньому, навіть якщо вони стануть свідками тих чи інших антисоціальних вчинків, їх вчинки не призведуть до соціальних конфліктів та протидії проти людини, вони виступлять на захист людської честі та гідності.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.