Куточок «ЄС на книжковій полиці» відкрито в Херсонській ОБД ім. Дніпрової Чайки

  Неділя, 26 Травня 2019 Наталія Попова Херсонська обласна бібліотека для дітей м. Херсон Бібліотеки

24 травня у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відкрився Куточок «ЄС на книжковій полиці», створений в рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні».

Незабаром такі ж куточки з’являться і у інших спеціалізованих бібліотеках для дітей та юнацтва, які потрапили в число 500 книгозбірень, визначених для реалізації проекту. Серед отриманих матеріалів – методичні посібники для бібліотекарів, інформаційні видання та книжки-ігри, які стануть у нагоді в роботі з дитячою аудиторією.

Реалізуючи основну мету проекту, бібліотека імені Дніпрової Чаки планує, користуючись наданими ресурси, поширювати інформацію про Європейський Союз, європейські цінності, європейську інтеграцію України. Як методичний центр, обласна дитяча книгозбірня також підтримуватиме активності дитячих бібліотек області у роботі з європейської просвіти користувачів, популяризації літератури про ЄС та використання ігрових матеріалів. Найпершими відвідувачами Куточка, створеного в бібліотеці ім. Дніпрової Чайки, стали молодші школярі із Тягинки Бериславського району, які саме 24 травня завітали до бібліотеки.

Відкриттям Куточка в бібліотеці імені Дніпрової Чайки завершився Європейський тиждень, що об’єднав низку заходів до Дня Європи в Україні: «Discover Europe» (гра-бібліотурне), «Євротур літератур», «Кулінарна карта Європи» (святкове засідання Німецького клубу) та ін. А вже 26 травня матеріалами Куточку «ЄС на книжковій полиці» змогли скористатися учасники Англійського клубу бібліотеки, для яких ресурси Куточка мають особливий інтерес.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.