ЄВРОКЛУБ «ЄДНІСТЬ» ДОЛУЧИВСЯ ДО ПРОВЕДЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ТИЖНЯ МІСЦЕВОЇ ДЕМОКРАТІЇ

  Вівторок, 15 Жовтня 2019 Паустовський Віктор Олександрович Шкільний європейський клуб "Єдність" Сухополов'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Чернігівської обласі с. Сухополова Прилуцького району Євроклуби

Для євроклубівців - учнів старших класів 11 жовтня 2019 року була проведена конференція на тему: «Діяльність Ради Європи та Європейського Союзу для зміцнення місцевої та регіональної демократії. Досвід впровадження освітніх проектів». Керівники ШЄК «Єдність» Макаренко Олена та Паустовський Віктор розповіли про особливості діяльності Ради Європи та Європейського Союзу, участь України в євроінтеграційних процесах. Діти проявили себе у своїх висловах, думках, змогли пояснити та донести до слухачів свою позицію, висловили своє бачення майбутнього розвитку принципів європейської демократії на ниві українського місцевого самоврядування.

На конференції було зауважено, що місцева демократія є загальною європейською цінністю і повинна спиратися на кращі досягнення та практики в галузі управління та демократії. Активна просвіта громадян щодо сучасних європейських інструментів та механізмів сприяння місцевій і регіональній демократії має перетворити їх на палких прихильників процесу євроінтеграції.

Прикладом участі школярів є участь у міжнародних освітніх проектів, які реалізуються за підтримки Ради Європи та Європейським Союзом. Керівники (Паустовський Віктор, Макаренко Олена, Кривошеєнко Наталія та Жук Євгеній) та члени євроклубу «Єдність» у 2019 році закінчили роботу над реалізацією міжнародного освітнього проекту "МОЛОДЬ ВИВЧАЄ І ЗМІНЮЄ СВІТ", який переміг у конкурсі проектів серед євроклубів України та увійшов до двадцятки найкращих.

Конкурс проводився в рамках проекту Представництва Європейського Союзу в Україні «Інформаційна підтримка молодіжних мереж ЄС в Україні». Дана ініціатива сприяє поширенню європейських цінностей, інформації про культурні та освітні програми ЄС та процеси євроінтеграції України серед молоді віком 10-35 років.

3-4 жовтня 2019 року результати роботи над проектом "МОЛОДЬ ВИВЧАЄ І ЗМІНЮЄ СВІТ" були презентовані в Києві на «ФОРУМІ МЕРЕЖ ЄС» ПРЕДСТАВНИЦТВА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ В УКРАЇНІ.

В ході реалізації проекту було розроблено програму проведення 6-годинного семінару-тренінгу «Європейський Союз – єдність у різноманітті» для молоді. Також започатковано співпрацю з євроклубами у Носівському, Бобровицькому та Прилуцькому районах Чернігівської області та в ході спільних зустрічей проведено тренінги «Європейський вибір України». Продовжено співробітництво з євроклубами «Соняшник» Куличівської ЗОШ І-ІІІ ст. Чернігівського району та «Євросвіт» Горбівської ЗОШ І-ІІІ ст. Куликівського району Чернігівської області та "Європейська студія" Київської спеціалізованої школи № 317. Здійснено польсько-українські молодіжні обміни з євроклубівцями Початкової школи № 8 імені Лесі Українки з українською мовою навчання в м. Бартошицях (Вармінсько-Мазурське воєводство, Польща).

У жовтні 2018 р. євроклубівці завітали до своїх колег у Польщу, а в травні 2019 р. приймали польських гостей на Закарпатті та Львівщині. Поглиблено стосунки з ГО «Українська громадська рада» та місцевою владою (Прилуцькою районною радою та Сухополов’янською сільською радою). Були проведені інтелектуальні змагання, зустрічі з успішними людьми, конкурс малюнків «Європа очима дітей». У цьому навчальному році розпочато роботу над новим освітнім проектом «Ми – громадяни європейської України».


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.