ЗУСТРІЧ ЄВРОКЛУБІВ «ЄДНІСТЬ» ТА «СОНЯШНИК»

  П'ятниця, 01 Листопада 2019 Паустовський Віктор Олександрович Шкільний європейський клуб "Єдність" Сухополов'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Чернігівської обласі с. Сухополова Прилуцького району Євроклуби

01 листопада 1993 року набув чинності Маастрихтський договору, на основі якого і утворився Європейський Союз. Цей договір заклав основи існування Єдиної Європи в тому вигляді, в якому ми знаємо її сьогодні і був підписаний ще 07 лютого 1992 року. Саме цій події була присвячена зустріч євроклубів «ЄДНІСТЬ» (Сухополов’янська ЗОШ І-ІІІ ст.) та «СОНЯШНИК» (Куличівської ЗОШ І-ІІІ ст.), що відбулася 31 жовтня 20019 року.

Євроклубівці «Єдності» радо прийняли своїх давніх партнерів із Чернігівського району піснею, танцем та вітаннями. Гості також завітали з подарунком, гарними побажаннями і піснею. Після урочистого прийому керівники євроклубів «Єдність» Паустовський Віктор та «Соняшник» Дерев’янко Віра провели тренінг «Європейський Союз від народження до сьогодення», який був розроблений керівником ШЄК «Єдність» Макаренко Оленою.

Учасники разом вчилися аналізувати діяльність інституцій ЄС, приймати спільні рішення, створювати плакати, емблеми колажі, ставити міні-вистави про країни ЄС. Також гості дізналися про результати успіху проекту «Молодь вивчає і змінює світ», що реалізувався в рамках проекту Представництва Європейського Союзу в Україні «Інформаційна підтримка молодіжних Мереж ЄС в Україні» і був презентований у жовтні 2019 року на Форумі мереж ЄС у Києві.

Також керівники та члени «Єдності» закликали євроклубівців «Соняшника» долучитися до нового проекту «МИ – ГРОМАДЯНИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ УКРАЇНИ» у листопаді 2019 – червні 2020 років.

Після завершення тренінгу гості вирушили до Густинського Свято-Троїцького монастиря – визначної святині Прилуччини.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.