УРОЧИСТЕ ЗІБРАННЯ ГІМНАЗИСТІВ ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ (євроклуб "Європейська єдність")

  Неділя, 02 Лютого 2020 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

День Соборності України - це свято, яке відзначається щороку в Кам'янській гімназії № 39 у день проголошення возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року.

На знак пошани до об'єднання українських земель у гімназії з ініціативи євроклубу "Європейська єдність"було проведено урочисте зібрання "Моя Соборна Україна". На початку заходу прозвучав Державний Гімн України. З привітальним словом до учнів звернулася директор гімназії Занєгіна Сніжана Леонідівна. У своєму виступі вона зазначила, що багато поколінь поклали своє життя на вівтар української державності. І нинішнє покоління українців - приклад сили духу, патріотизму, незламності, які успадкували від предків.

Ведучі заходу в своїх виступах розповіли про становлення української державності в добу Центральної Ради, героїчну оборону під Крутами, історичне значення Соборності України. Під час урочистостей директор гімназії була нагороджена почесним сертифікатом за активну участь навчального закладу в Міжнародній ініціативі "Всесвітній День Гідності 2019" від команди EdCamp Ukraine, також сертифікатами були нагороджені найактивніші класи, які взяли участь у конкурсах до Дня Гідності та Свободи.

Приємною новиною стала перемога шкільного Євроклубу у Всеукраїнському конкурсі відеороликів "Як я захищаю свої права" з нагоди 71 річниці Дня прав людини. На святковому зібранні євроклубівці отримали сувеніри від Представництва ЄС в Україні. День Злуки, як ніколи, актуальний у наші дні, адже знову нависла небезпека розбрату, знову, як і раніше, українці відстоюють право української держави на цілісність і незалежність.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.