Найкращі німецькі практики до Вашої уваги.

  Понеділок, 09 Березня 2020 Яковлева Наталія Миколаївна Team Europe Kharkiv Харків Team Europe

Другій тиждень проекту SES в Жашкові

Як ми уже знайомили у нашій школі уже більше тижня працює волонтер, SES-експерт Карл- Хейнс Вестенхофер. Карл уже запропонував на наший смак та розсуд декілька страв з макаронами, крупами, овочами. Бажаючі мали можливість про дегустувати та зробити свої висновки…

Особистість Карла його німецька харизма та можливість по спілкуватися живою німецькою мовою зацікавила і старшокласників. От і сьогодні, на прохання випускників 11-Б класу Карл на уроці технології провів майстер-клас. SES–експерт розповів молоді про європейські особливості та вимоги до гігієни, приготування страв. Розкрив деякі секрети підбору продуктів та тонкощі їх зберігання.

Карл запевнив старшокласників, що запорука смачної страви лежить не лише в рецептурі, а й правильному, якісному підборі інгредієнтів. А ще, жартуючи, шеф-кухар каже: «Любов… У страву і справу, яку ти робиш треба закохатися. І з цим ніжним почуттям братися до діла. Терпіння, віра та захоплення справою від душі, серця обов’язково дадуть позитивний результат!» Найкращим прикладом цієї «кулінарної любові», на думку Карла, є десерт. А молодим і юним кулінарам запропонував майстер-клас з приготування таких смаколиків як «Шоколадний мус» та «Сирний торт». Перейнявшись почуттями та захопленням майстерністю у роботі шеф-кухаря, старшокласники намагалися нічого не пропустити і детально записували рецептуру, технологію приготування.

Час пробіг непомітно. Але десерт вимагав природнього охолодження, витримки… «Сирний торт» можна було спробувати лише наступного дня. « Здається, нічого смачнішого ми ще й не їли», - говорили дівчата. «І, справді, робили з любов’ю тому й така смакота!» - пригощаючись додавали хлопці. А мудрі наставники – Карл- Хейнс та Маковецька Катерина Андріївна , дивлячись на них раділи, що молодь бажає чути і вчитися у старшого покоління. І, врахувавши усі деталі «уроку», працювати на позитивний результат. Готуйте з любов’ю - і буде смачно!


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.