ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ В ПРОЕКТІ “МИ – ГРОМАДЯНИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ УКРАЇНИ»

  Середа, 02 Вересня 2020 Паустовський Віктор Олександрович Шкільний європейський клуб "Єдність" Сухополов'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Чернігівської обласі с. Сухополова Прилуцького району Євроклуби

Євроклубу "ЄДНІСТЬ" Сухополов'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Чернігівської області (керівники Паустовський Віктор та Макаренко Олена) розпочав роботу над проєктом “МИ – ГРОМАДЯНИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ УКРАЇНИ».

Було створено ініціативну групу для роботи над проектом; обговорено ідеї та складено план роботи над проектом. Підібрано та опрацьовано матеріали  для  семінару-тренінгу «Я маю громадянську позицію», круглого столу «Шлях України до демократії: від Революції Гідності до сьогодення», скайп-конференцій «Борці за права людини в Європі» з євроклубами-партнерами проекту та україномовними школами в Польщі.

Мета проекту:

- Ознайомити учнівську молодь та навчити порівнювати політику влади за тоталітарних та демократичних режимів.

- Залучити їх до формування демократичних цінностей, використовуючи досвід сусідніх країн ЄС.

- Встановити партнерські відносини з навчальними закладами шкіл з українською мовою навчання у країнах ЄС.

- Поширювати інформацію про історію і сучасний розвиток України серед європейської молоді.

Завдання та очікувані результати проекту:

- Визначити, як змінилися ідеологічні пріоритети влади після повалення тоталітарних режимів і встановлення демократії в Польщі та Україні.

- Дослідити передумови та перебіг операції «Вісла», Биківнянської трагедії, особливості нацистського «нового порядку» в Україні і Польщі.

- Пояснити термін «Голокост», показати прояви надзвичайної жорстокості нацистів та ознайомити з умовами існування концтаборів на території Польщі та України.

- Показати внесок української громади Польщі та Словаччини у розвиток демократії та їх зв'язок з Батьківщиною


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.