У євроклубі "Єдність" вчилися відрізняти інформацію від фейків

  П'ятниця, 18 Вересня 2020 Паустовський Віктор Олександрович Шкільний європейський клуб "Єдність" Сухополов'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Чернігівської обласі с. Сухополова Прилуцького району Євроклуби

Євроклуб "ЄДНІСТЬ" Сухополов'янської середньої школи Чернігівської області взяв участь у семінарах "Я маю громадянську позицію" та"Порушення прав людини під час Другої світової війни та післявоєнний час в Україні та Польщі" в рамках освітнього проєкту "МИ – ГРОМАДЯНИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ УКРАЇНИ", що реалізується за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.

Учасники ініціативи обговорювали, яким має бути громадянське суспільство, вдосконалювали вміння спільно вирішувати проблеми, які можуть виникати в громаді. Євроклубівці ознайомилися з рисами національно-культурної ідентичності громадян України та запропонували способи її формування. Школярі вчилися визначати, що таке інформація, її відмінності від пропаганди, як відрізняються факти і судження, як протидіяти різним формам маніпуляцій. Захід історичної пам’яті допоміг учням побачити як події Другої світової війни та післявоєнного часу вплинули на формування тоталітарних суспільств, де порушувалися права людини (на прикладі нацистських концтаборів та операції «Вісла» в Польщі).


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.