Чернігівський обласний вебінар-кругозір «Шкільний європейський клуб – новий формат для творчого учителя»

  П'ятниця, 24 Грудня 2021 Паустовський Віктор Олександрович Шкільний європейський клуб "Єдність" Сухополов'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Чернігівської обласі с. Сухополова Прилуцького району Євроклуби

21-22 грудня 2021 року відділом виховної роботи та позашкільної освіти ЧОІППО імені К.Д.Ушинського проведено обласний вебінар-кругозір «Шкільний європейський клуб – новий формат для творчого учителя» для керівників професійних спільнот заступників директорів з виховної роботи територіальних громад. Дводенна онлайн-зустріч зібрала понад 50 осіб.

Віктор Паустовський, керівник євроклубу «Єдність» Сухополов’янської ЗОШ І-ІІІ ст., який провів майстер-клас "Прямуємо разом: використання можливостей Представництва Європейського Союзу в Україні у діяльності шкільних європейських клубів". У ході виступу розкрив такі питання: участь у конкурсах проєктів; освітні польсько-українські молодіжні обміни та співпраця з україномовними колами Польщі; проведення Днів Європи - 2022: міжрегіональне співробітництво. Також поділився досвідом використання можливостей Представництва Європейського Союзу в Україні щодо діяльності шкільних європейських клубів та розповів про результати участі у Форумі мереж ЄС, що був проведений Представництвом ЄС в Україні у м.Київ 23-24 листопада 2021 р.

Керівники євроклубу «Єдність» закликали до співпраці інші євроклуби Чернігівської області. Олена Злобіна, завідувачка відділу виховної роботи та позашкільної освіти ЧОІППО імені К.Д. Ушинського представила обласну мережу шкільних європейських клубів 2021 року, проаналізувала динаміку кількості ШЄКів, що діють на базі закладів загальної середньої та позашкільної освіти протягом 2006-2021 років, дала відповідь на ряд запитань (чим займаються євроклуби, де знайти інформацію про євроклуби, як створити євроклуб у закладі освіти тощо). Інна Кончиц, методистка відділу виховної роботи та позашкільної освіти ЧОІППО імені К.Д. Ушинського звернула увагу педагогів на поетапність реалізації проєкту, основні завдання для його учасників – керівників ШЄКів закладів загальної середньої та позашкільної освіти області. Цікавий інформаційний матеріал з теми «Україна у європейській співдружності» був представлений Лідією Нестеренко, доцентом ЧОІППО імені К.Д. Ушинського, к.істор.н. Світлана Орел, консультант КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Бобровицької міської ради», висвітлила питання «Роль шкільного європейського клубу у виховному просторі закладу освіти: креативні ідеї та пошуки». Ірина Юрченко, керівник євроклубу «Союз» Бобровицького закладу позашкільної освіти «Центр дитячої творчості» Бобровицької міської ради (на базі Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ст. №2), розповіла про співпрацю з іншими Євроклубами на Міжнародному рівні. Марія Гавриленко, керівник євроклубу «Планета» Бобровицького закладу позашкільної освіти «Центр дитячої творчості» Бобровицької міської ради (на базі Озерянського ЗЗСО І-ІІІ ст.), поділилась досвідом роботи євроклубу в напрямку проведення Європейських тематичних днів, тижнів. Олена Литовченко, консультант КУ «Центр професіонального розвитку педагогічних працівників Менської міської ради» ознайомила присутніх із мережею шкільних євроклубів громади, популярними, креативними формами їх діяльності.

Про насичене, багате на цікаві події, життя євроклубівців розказала Тетяна Богдан, керівник євроклубу «Перлина Європи» Стольненського ЗЗСО I-III ступенів Менської міської ради. Ганна Абакумець, керівник євроклубу «Євросвіт» Киселівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Менського міської ради, розповіла про діяльність євроклубу з 2016 року як осередку творчості та розвитку.

Майстер-клас з теми «Шкільний європейський клуб як сучасний вектор виховної роботи з дітьми та молоддю» для педагогів запропонувала Віра Дерев’янко, керівник євроклубу «Соняшник» опорного закладу «Количівська ЗОШ І-ІІІ ст. Іванівської сільської ради». Пані Віра з 1998 року є керівником Євроклубу і має багатий досвід, яким радо ділиться зі своїми колегами. Систематично підвищуючи свій професійний рівень вона займається самоосвітою, є учасницею тематичних тренінгів на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Розвиток громадянської та соціальної компетентності здобувачів освіти. Цьому питанню не аби якого значення приділяє спікер вебінару Антоніна Федорченко, керівник євроклубу «ЄвроЧОПЛ» Чернігівського обласного наукового ліцею Чернігівської обласної ради. Євроклуб є неодноразовим переможцем конкурсів проєктів, який проводиться Представництвом Європейського Союзу в Україні.

Матеріали зустрічі розміщені на сайті ЧОІППО імені К.Д.Ушинського: https://bit.ly/3euHaxC https://bit.ly/3sDII0O


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.