Прямуємо разом: створення регіональної мережі євроклубів в Чернігівській області

  Вівторок, 08 Лютого 2022 Паустовський Віктор Олександрович Шкільний європейський клуб "Єдність" Сухополов'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Чернігівської обласі с. Сухополова Прилуцького району Євроклуби

08 лютого 2022 р. для заступників директорів з виховної роботи, які підвищують квалііфікацію на базі Чернігівського ОІППО імені К.Д. Ушинського, Паустовським Віктором і Дерев’янко Вірою було підготовлено і проведено 2-годинне заняття на тему «Модель функціонування шкільного євроклубу як сучасного освітнього хабу: досвід та ідеї». На зустрічі були присутні 20 заступників директорів з виховної роботи із закладів освіти всієї Чернігівської області.

Олена Злобіна, завідувачка відділу виховної роботи та позашкільної освіти ЧОІППО імені К.Д. Ушинського розповіла про процедуру створення європейських клубів у навчальних закладах, форми роботи та закликала взяти участь у проведенні конкурсу в рамках обласного проєкту «Модель шкільного європейського клубу як освітнього хабу». Керівникам 60 ШЄК області буде запропоновано подати на конкурс проєкт. Теми проєктів визначаються учасниками, але в межах запропонованих напрямків.

Віктор Паустовський, керівник євроклубу «Єдність» Сухополов’янської ЗОШ І-ІІІ ст. розповів про використання можливостей Представництва Європейського Союзу в Україні у діяльності шкільних євроклубів, ознайомив з участю євроклубівців у конкурсах проєктів, освітніх польсько-українських молодіжних обмінах та співпрацею з україномовними колами Польщі. Педагог запропонував створити регіональну мережу євроклубів та презентував літературу, яку надало Представництво ЄС в Україні для їх діяльності. Також було запропоновано провести спільні заходи до Дня Європи в Україні – 2022.

Віра Дерев’янко, керівник євроклубу «Соняшник» опорного закладу «Количівська ЗОШ І-ІІІ ст. Іванівської сільської ради», яка керує своїм євроклубом з 1998 р. і має досвід співпраці з різними громадськими організаціями, Корпусом Миру США, Посольствами європейських країн.

Євроклуби «Єдність» і «Соняшник» постійно співпрацюють.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.