Година спілкування з елементами тренінгу «Як не стати жертвою насильства»

Субота, 10 Грудня 2022 Гусар Тетяна Василівна Центр (Пункт) європейської інформації Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського Полтава Бібліотеки Бібліотеки
В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Центрі (Пункті) європейської інформації 8 грудня 2022 року відбулася година спілкування з елементами тренінгу «Як не стати жертвою насильства».

Учасниками години спілкування стали учні І курсу Полтавського професійного ліцею сфери послуг. Мета акції – привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Насильство в сучасному світі зустрічається в усіх прошарках суспільства та має багато облич. Тому важливо знати, чому це відбувається, як цьому завадити та розпізнати перші тривожні сигнали.

Марина Зінюха, начальник відділу зв’язків з громадськістю УПП в Полтавській області, ознайомила присутніх з видами насильства, проінформувала, куди треба звертатися по допомогу. Особливу увагу Марина Зінюха акцентувала на домашньому насильстві, яке зустрічається досить часто: воно розповсюджене серед людей різних національностей, різного фінансового та соціального статусу. Більше того, таке насильство ніяк не можна пояснити економічною нестабільністю, оскільки воно наявне і у відсталих, і в економічно розвинутих країнах. Тож варто знати ознаки домашнього насильства, щоб мати змогу відстоювати та захищати свої особисті межі, знати свої права й не мовчати, якщо боляче… Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації, підготували цікаві вправи та завдання, які викликали хвилю емоцій та зацікавлення. Ліцеїсти жваво відповідали на запитання, активно долучалися до обговорення.