Євроклубівці ЧОНЛ дізнавалися про захист прав людини під час війни

  Вівторок, 09 Травня 2023 Сібіль Ніна Володимирівна, Антоніна Федорченко Євроклуб "Назустріч" Чернігів Євроклуби

Учасники й учасниці євроклубу "Назустріч" заслухали звіт за результатами моніторингових виїздів з документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовими на Чернігівщині, який підготували представники громадської організації «Освітній дім прав людини» в Чернігові та спланували співпрацю з Домом для популяризації європейських цінностей на Чернігівщині.

Євроклубівці Чернігівського обласного наукового ліцею долучилися до презентації звіту за результатами моніторингових виїздів з документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовими на Чернігівщині, який підготували представники громадської організації «Освітній дім прав людини» в Чернігові / Human Rights House in Chernihiv.

Участь учнівства ліцею в події відбулася в рамках проєкту "Війна за європейські цінності: обираємо свободу і демократію!". Досвід документування фактів, пошук та збір інформації, знання про права людини, особливо під час війни допоможуть євроклубівцям під час створення документального фільму. Також спільно з представниками Освітнього дому напрацювали вектори можливої співпраці щодо поширення звіту, повністю та окремих фактів,серед учнівської молоді та в громадах регіону. Громадська організація має свої представництва у 12 країнах світу і вже робить переклад цього звіту англійською мовою, аби поширити його серед світової журналістської спільноти.

Дякуємо Сергію Бурову, директору Освітнього дому прав людини в Чернігові за багаторічну співпрацю з ліцеєм та Ярославу Кирієнку, керівнику напрямку документування воєнних злочинів організації, за можливість долучитися до обговорення. Проєкт реалізується за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні».


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.