Фотовиставка "Нескорені! Вільні творити майбутнє!"

  Понеділок, 16 Жовтня 2023 Сібіль Ніна Володимирівна, Антоніна Федорченко Євроклуб "Назустріч" Чернігів Євроклуби

Стартувала фотовиставка "Нескорені! Вільні творити майбутнє!" у рамках проєкту «Війна за європейські цінності – обираємо свободу і демократію!», що реалізується євроклубом "Назустріч" Чернігівського обласного наукового ліцею.

Днями відкрилася фотовиставка "Нескорені! Вільні творити майбутнє!" у рамках проєкту «Війна за європейські цінності – обираємо свободу і демократію!», що реалізується євроклубом "Назустріч" Чернігівського обласного наукового ліцею.

Протягом трьох місяців євроклубівці збирали світлини з України, від яких здригається весь світ, які привертають увагу до війни, що розв’язала росія. Майже два роки українські діти ховаються під час тривог в укриття – підземки, паркінги, метро, бомбосховища, за дві стіни й творять майбутнє – здобувають освіту, займаються творчістю, спортом, підтримують військових.

Учні й учениці зробили власні фотографії, аби показати всьому світу свою нескореність, жагу до життя, до ствердження цінностей цивілізованого світу. Водночас – продемонструвати злочини, які коїть сьогодні росія.

До віртуальної дошки Padlet додалися світлини з м.Бердичева, євроклуб "Гармонія" та нескореної Салтівки, м.Харків. У всіх цих фото - з Чернігова, Бердичева й Харкова одне обличчя - обличчя війни. Ми збираємо їх, аби назавжди закарбувати в пам'яті поколінь українців свідчення того, що ця війна - цивілізаційна: нас позбавляють шкіл, пам'яток культури, і цінностей водночас.

Але ми обираємо свободу й демократію! Дякуємо натхненнику фотовиставки - фотохудожнику Роману Закревському. А Представництву ЄС в Україні за підтримку проєкту, який так потрібний сьогодні.

Проєкт реалізується за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні»


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.