29 травня євроклуб "Європейський простір" провів “Ознайомчу екскурсію до навчального центру поводження з відходами “Гуфі-центр”

Вівторок, 04 Червня 2024 Тетяна Чмир Євроклуб «Європейський простір» Хмельницький Євроклуби Євроклуби
Захід відбувся завдяки партнерству з муніципальним офісом впровадження нових стандартів у поводженні з відходами “Розумне Довкілля. Хмельницький” в рамках проєкту “Європейський зелений курс. Еко-Молодь: шлях до екологічної свідомості”.

Захід проводився у два етапи. На першому учасники заходу ознайомилися з посібником “Кращі європейські практики управління відходами”, який виданий за підтримки Європейського Союзу. Разом із присутніми було розглянуто найкращі європейські практики запобігання утворення, повторного використання та переробки відходів, акцентовано увагу на процесах управління відходами в Україні.

На другому етапі на молодь чекала цікавезна екскурсія. Цікавинки крилися уже в самій назві. Чому Гуфі? Виявилося, що Гуфі - це собака, який раніше жив на сміттєзвалищі, а зараз є одним із “співробітників ” офісу. Учасники екскурсії мали нагоду відвідати п’ять залів музею. У медійному залі було запропоновано переглянути цікаві та змістовні фільми “Гуфі” і “Історія сміття”.

У залі сміттєвого жаху відвідувачам надали можливість не лише почути інформацію, але й відчути, як пахнуть відходи (запах сміттєзвалища, запліснявілий сніданок із шампуневою пінкою, шкільна піца зі скошеною травою та ін.). Зацікавило, здивувало та вразило молодь відвідування зали розумного поводження з відходами: телефони, які розповідають про терміни розкладання сміття, аудіогід, який ділиться досвідом поводження з відходами в різних країнах Європи, предмети, виговлені з пластикових кришичок, мініекобус, майданчик, де можна позмагатися у сортуванні сміття. З мінісортувальною лінією та макетом рекультивованого полігону твердих побутових відходів ознайомилися в залі сміттєпереобного комплексу. Не менш цікавою була інформація про те, як правильно компостувати органіку, які є види компостерів у залі компостувальні.

Дякуємо нашим партнерам за співпрацю, отримані знання та емоції!

Усі новини євроклубу "Євроклуб «Європейський простір»"
Середа, 05 Червня 2024
5 червня фахівці читальної зали Хмельницької обласної бібліотеки для молоді разом з членами європейського клубу «Європейський простір» та учнями ВПУ №25 відзначили Всесвітній день охорони довкілля грою-квестом.
Середа, 08 Травня 2024
День Європи з євроклубівцями "Європейський простір" в Хмельницькій обласній бібліотеці для молоді.
Четвер, 25 Квітня 2024
22 квітня стартував проєкт євроклубу "Європейський простір" - "Європейський зелений курс. Еко- молодь: шлях до екологічної свідомості".

Більше новин Мереж ЄС
П'ятниця, 28 Червня 2024 Наталія Кравчуновська Євроклуб "Без кордонів" Дніпро Євроклуби Євроклуби
З нагоди цього дня в Дніпровському євроклубі "Без кордонів" зібрались діти на квіз-тайм "Моя Україна".
Четвер, 27 Червня 2024 Поточняк Тетяна Романівна Євроклуб "Тернопільська обласна бібліотека для дітей" м. Тернопіль Євроклуби Євроклуби
Ну от і настало довгоочікуване літечко, а з ним і неменш довгоочікувані канікули. А яке ж найцікавіше заняття влітку на канікулах? Звичайно - подорожі!
Четвер, 20 Червня 2024 Поточняк Тетяна Романівна Євроклуб "Тернопільська обласна бібліотека для дітей" м. Тернопіль Євроклуби Євроклуби
З нагоди Дня Португалії у бібліотеці відбулася зустріч євроклубівців.