Учнівський молодіжний форум "Молодь змінює світ"

Понеділок, 05 Березня 2018 Свєтлакова Марія Андріївна Інформаційний центр ЄС Маріуполь ІЦ ЄС ІЦ ЄС
2 березня за підтримки Інформаційного центру ЄС Маріупольського державного університету було проведено тренінг для учасників Учнівського молодіжного форуму «Молодь змінює світ».

2 березня за підтримки Інформаційного центру ЄС Маріупольського державного університету було проведено тренінг для учасників Учнівського молодіжного форуму «Молодь змінює світ», який проходив на базі НВК «Ліцей-школа № 48». Захід об’єднав школярів із Маріуполя, Красногорівки, селищ Гранітного та Нікольського. Учням запропонували розробити пропозиції щодо розвитку різних сфер життя свого міста, регіону та країни. 

Захід об’єднав школярів із Маріуполя, Красногорівки, селищ Гранітного та Нікольського. Учням запропонували розробити пропозиції щодо розвитку різних сфер життя свого міста, регіону та країни. У рамках форуму працювали три творчі майданчики: «Шлях до успіху», «Євроінтеграція – крок зі школи», «Ліга в дії».

У діалог з молоддю вступили начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області, генерал поліції третього рангу Микола Семенишин, секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма, народний депутат України Сергій Тарута.

Модератори розповіли учням, що таке європейська інтеграція, як Україна долає цей шлях і які має здобутки, що дає молоді безвізовий режим, які основні принципи Болонського процесу.

Під час тренінгу, організованого за підтримки Інформаційного центру ЄС Маріупольського держуніверситету на чолі зі старшим викладачем кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Марією Свєтлаковою, школярі мали сформулювати, які перспективи для них відкриває євроінтеграція.

Підбиваючи підсумки, учасники й організатори висловили бажання, щоб Учнівський молодіжний форум став щорічним заходом.