ТРЕНІНГ «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР УКРАЇНИ» ДЛЯ ПАРТНЕРІВ ПРОЕКТУ «МОЛОДЬ ВИВЧАЄ І ЗМІНЮЄ СВІТ»

  Неділя, 03 Березня 2019 Паустовський Віктор Олександрович Шкільний європейський клуб "Єдність" Сухополов'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Чернігівської обласі с. Сухополова Прилуцького району Євроклуби

Згідно плану роботи над проектом «Молодь вивчає і змінює світ», що реалізується в рамках проекту Представництва Європейського Союзу в Україні «Інформаційна підтримка молодіжних Мереж ЄС в Україні» та втілюється євроклубом «ЄДНІСТЬ» за підтримки ГО «Українська громадська рада» та Сухополов’янської сільської ради 01 березня 2019 року для учнів МАКІЇВСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ І-ІІІ СТУПЕНІВ НОСІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ було проведено тренінг «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР УКРАЇНИ».

Тренінг провели керівники проекту Паустовський Віктор, Макаренко Олена, Жук Євгеній та євроклубівці, учні 9 класу, Бурячек В’ячеслав і Котеленець Євгенія.

На початку тренігу його учасники висловили свої очікування, створивши «Гору очіукувань». До вершини цієї гори можна було дійти, взявши участь в усіх вправах трьох блоків:

  • «Історія Європейського Союзу»,
  • «Шлях України до ЄС»,
  • «Країни ЄС. Європейська культура та освіта».

Учасники тренінгу почули багато інформації про Європейський Союз, його інституції, переглянули відео з історії створення ЄС, шляху України до підписання Угоди про асоціацію, культурного та освітнього розвитку європейських країн. Отриману інформацію школярі аналізували, працювавши в групах, спільно шукали відповіді на проблемні питання, створювали плакати, вчилися презентувати свої напрацювання. Для активізації діяльності учасників тренінгу тренери між заходами кожного етапу проводили інтеграційні рухливі ігри, що зближували дітей.

Учні Макіївської ЗОШ І-ІІІ ст. зараз знаходяться на шляху створення власного шкільного євроклубу. Для них було запропоновано взяти участь у проведенні інтелектуальної олімпіади про Європейський Союз та виставки малюнків «Європа очима молоді». Також запропоновано провести у своїй школі екологічну акцію «Збережено рідний край, Європу, світ» та спортивні змагання у травні 2019 року.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.