«Європейська політика згуртування для України» в НАДУ при Президентові України

  Неділя, 26 Січня 2020 Паламарчук Татяна Петрівна Інформаційний центр ЄС в Національній академії державного управління при Президентові України Київ ІЦ ЄС

17-20 січня 2020 року в Національній академії відбувся тренінг «Європейська політика згуртування для України» – в рамках реалізації проекту Європейського Союзу Еразмус+ напряму модуль Жана Моне «Соціальна згуртованість в освіті і врядуванні: Європейські студії».

Захід проходив у рамках діяльності Інформаційного центру Європейського Союзу (EUi) в Національній академії.

З вітальним словом виступила директор Інституту публічного управління та адміністрування Національної академії Ія Дегтярьова. Вона акцентувала увагу на актуальності тематики тренінгу щодо розвитку навичок згуртування та звернула увагу на запит науково-педагогічних працівників та слухачів академії у проведенні заходу. Адже тренінг на таку тематику проводиться у Національній академії вже вдруге.

Викладач модулю Жана Моне Марина Чулаєвська у ході тренінгу розкрила засади функціонування Європейського Союзу як міжнародної організації особливого типу, охарактеризувала сучасні виклики і проблеми згуртування європейського суспільства в широкому і вузькому розумінні. Окрему увагу Марина Чулаєвська присвятила дезінтеграційним процесам на терені Європи, зокрема їх причинам, наслідкам, можливим шляхам розвитку.

Оксана Краєвська охарактеризувала учасникам тренінгу особливості сучасної політики згуртування, основні виклики та кроки для їх подолання, асиметрії та диспропорції розвитку регіонів ЄС, правові рамки і фінансово-економічні механізми політики згуртування, інституційні засади її реалізації.

На основі отриманих знань і навичок учасники тренінгу розробляли власні плани регіонального згуртування та розвитку громади. Усі учасники тренінгу отримали відповідні сертифікати та заохочуючі подарунки від Представництва ЄС в Україні.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.