Євроклубівці «ЄвроЧОПЛ» вчаться жити за екологічними правилами

  Четвер, 05 Листопада 2020 Сібіль Ніна Володимирівна, Антоніна Федорченко Євроклуб "Назустріч" Чернігів Євроклуби

У вересні-листопаді цього року євроклуб ліцею «ЄвроЧОПЛ» за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні» реалізує екологічний проєкт «Прямуємо разом: екологічна грамотність та здорове життя».
Відбувся перший етап проєкту – інформаційна кампанія для учнівства ліцею та зустрічі з екоактивістами та представниками різних організацій.

1 вересня у рамках проєкту відбулася зустріч з Вікторією Богдан, громадською активісткою в сфері соціально-екологічних, молодіжних проєктів, екс-координаторкою екологічного руху "Let's do it, Ukraine!" в Чернігові. Чудове спілкування про звички, які формують особистість - сортування сміття, екологічне споживання, філософію Zero Waste. Учасники й учасниці зустрічі дізналися про станцію сортування сміття в Чернігові, про альтернативу пластику та екотовари. Як наслідок – у ліцеї активізувалася акція «Чергова екоторбина» - тепер наші учні та учениці використовують торбини для походів до магазину чи бібліотеки.

7 жовтня у рамках проєкту відбувся тренінг, під час якого учні й учениці напрацювали поради до пам’ятки «Як полюбити природу». Це один з етапів реалізації проєкту – волонтери й волонтерки ЄвроЧОПЛ поширюватимуть ці пам’ятки у громадах Чернігівської області серед мешканців. Спільно з тренеркою Наталією Висіканець, членкинею громадської організації «Жіночий формат», під час якого учасники й учасниці обговорили можливі шляхи вирішення екологічних проблем регіону. Подальша реалізація проєкту передбачає розробку візуалізованої пам’ятки та її поширення, а також створення інформаційних табличок-закликів, які учні й учениці ліцею розмістять у місцях стихійних сміттєзвалищ у своїх населених пунктах. Адже, як показують дослідження, проведені учнями під час дистанційного навчання, спільними екологічними проблемами для Чернігівської області є стихійні сміттєзвалища у селах та містечках і неконтрольоване спалювання сухої трави. Сподіваємося, що до нашої ініціативи приєднаються люди, небайдужі до стану екології не тільки в Чернігівській області, але й Україні та світі загалом.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.