Євроклуби представили проєкти про поводження з відходами

  Субота, 14 Листопада 2020 Сібіль Ніна Володимирівна, Антоніна Федорченко Євроклуб "Назустріч" Чернігів Євроклуби

11 листопада, у День енергозбереження, представники євроклубу Чернігівського обласного педагогічного ліцею «ЄвроЧОПЛ» зібрали екоініціативну спільноту однодумців під час круглого столу «Поводження з відходами: прості кроки для збереження природи». Учасники обговорили важливі проблеми збору та переробки відходів, презентували свої проєкти.

У заході взяли участь представники Чернігівської, Черкаської, Житомирської областей. Мета – популяризувати зменшення використання ресурсів, зайнятися вторинною переробкою відходів для зменшення забруднення екосистем та впроваджувати стратегії сталого розвитку в Україні. До події долучилися Сергій Безбородько, керівник ГО "Еко Місто". Він презентував проєкт "Суперсортери" і першу освітню станцію сортування в Чернігові. Наталія Висіканець, представниця ГО «Жіночий формат» запропонувала практичні поради з енергозбереження та анонсувала конкурс есе з теми енергозбереження та енергоефективності. Юлія Стельмах, головний спеціаліст сектору економічного розвитку та інвестицій Любецької селищної ради розповіла про проєкт своєї громади "Не пали - компостуй!".

Щодо мереж ЄС, то активно взяли участь представники євроклубів із Черкаської та Житомирської областей. Тетяна Ярмиш, координаторка євроклубу «Ми – разом!» (ліцей «Лідер», м.Сміла) розповіла про проєкт євроклубу «Climate Change Challenge», Світлана Вдовиченко, представниця євроклубу "ЄвроGO" з міста Бердичів презентувала проєкт «ЄвроЕКО – стиль життя бердичівлян», а Аліна Рижко, координаторка євроклубу «Гармонія» з Бердичева розповіла про екоініціативи своїх учнів та містян. Круглий стіл «Поводження з відходами: прості кроки для збереження природи» - це один з етапів реалізації проєкту євроклубу ліцею «ЄвроЧОПЛ» «Прямуємо разом: екологічна грамотність і здорове життя», що здійснюється за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні». Важливим моментом у поширенні ідей проєкту є синергетичний підхід, тому через співпрацю з іншими інституціями прагнемо розширити обізнаність містян та мешканців області про важливість збереження природи, ресурсів через програми енергозбереження, сортування відходів, енергетичних заощаджень тощо.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.