Соціологічне дослідження "Безпечний інтернет: що ми знаємо про це"

  Понеділок, 07 Червня 2021 Сібіль Ніна Володимирівна, Антоніна Федорченко Євроклуб "Назустріч" Чернігів Євроклуби

Євроклуб «ЄвроЧОПЛ» провів соціологічне дослідження серед мешканців Чернігівської області «Безпечний інтернет: що ми знаємо про це» у рамках проєкту «Безпека у цифровому просторі – знаємо права, користуємось можливостями» за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні».

Основна мета – проаналізувати, наскільки обізнані громадяни різних вікових груп щодо безпечного поводження в інтернеті та основних загроз необдуманого використання соціальних мереж. Серед 100 респондентів виявилося 45 учасників до 20 років, 34 учасники у віці 20-40 років та 40 років і старше – 21 учасник. Опитано 33 жінки та 67 чоловіків. Усі вони активно користуються мережею інтернет, переважна більшість – 94 учасники - використовують соціальні мережі. Також фактично всі респонденти чули про випадки шахрайства в інтернеті – це афери під час знайомств і під час купівлі товарів. Ці категорії були серед відповідей найбільш розповсюдженими. Також респонденти відповідали про виманювання персональних даних, підробку документів, сайти-клони, небезпечні посилання, злами акаунтів тощо.

Детальніше з результатами опитування можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/3clxAwg 

Тема безпеки в інтернеті є актуальною й потребує подальшого ознайомлення мешканців регіону з основними правилами користування мережею. Саме з цією метою була напрацьована й виготовлена пам’ятка «Безпечний інтернет». Волонтери й волонтерки поширили її під час презентації дослідження для учнівства ліцею, а також серед мешканців Чернігівщини, які брали участь у проведенні цього соціологічного дослідження.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.