Всесвітній день навколишнього середовища у євроклубі "Країнами та континентами"

  Неділя, 13 Червня 2021 Яковлєва Тетяна Вадимівна "Країнами та континентами" Миколаїв Євроклуби

А чи ви знаєте, що 5 червня – Всесвітній день навколишнього середовища? Чи вам байдужий його стан?

До Дня навколишнього середовища. Україна і Європа разом. Скільки проблем постає перед людством по збереженню оточуючого середовища… На жаль, і підприємці, і автомобілісти, і ті, хто задля наживи вирубує ліси, знищує природу, погіршує довкілля. На це вже давно звернули увагу в ЄС.

Європейський Союз розпочав програму по збереженню екології Європейський Зелений Курс. Питання перетворення контитнету на кліматично нейбральний, застосування зелених технологій актулаьно й для України.

В нашій країні створено державну цільову програму «Масштабне заліснення України», спрямовану на розв’язання проблемних питань лісовпорядкування, насамперед щодо охорони, захисту, використання та відтворення лісів. І якщо діти і молодь не можуть зменшити викиди промислових підприємств, загазованість міст, то взяти участь у справі висадки зелених насаджень ми в змозі. Хай зеленіє наша країна, наше місто Миколаїв.

А ти ніколи не замислювався, що саме ти можеш зробити для екології? Чи тобі байдуже? Представництво Європейського Союзу та команда Euro Quiz підтримує на цьому шляху євроклуби України, впровадив «Конкурс проєктів для Євроклубів України», одним з пріоритетних напрямів якого є екологічна діяльність. Тому ми, у ємолодіжному міському євроклубі «Діалог», при підтримці Представництва ЄС в Україні розпочали активності по збереженню оточуючого середовища. Ми запитали у членів наших клубів, учнів школи № 45, а чи викидають вони сміття собі під ноги чи шукають смітник? І всі діти намагаються доглядати за чистотою вулиць. А ви?

А ще в Україні планується провести аудит водних ресурсів України. Мають вступити в дію норми законодаства про обмеження користування пластиковими пакетами.

Ще одна глобальна тема – роздільний збір сміття та переробка відходів. Учні шкіл Миколаєва вже не один рік проводять роботу з роздільного збору сміття. Члени євроклубу «Країнами та континентами» та молодіжного євроклубу «Діалог» теж беруть активну участь у цьому напрямі, ми ведемо просвітницьку діяльність про збереження довкілля, пропагуємо Європейський Зелений Курс, підтримуюмо дії влади для збереженння навоклишьного середовища.

Окрім того, учні нашої школи посіли друге місце, як «Екошкола року». Для учнів початкової школи ми проводимо лялькові євроековистави. А по закінченню вистави, ми проводимо євроековікторину. Подарунки переможцям цих вікторин ми отримали від Представництва Європейського Союзу. Одна з вистав присвячена Всесвітньому дню охорони навколишнього середовища.

 


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.