"А чи знали ви?" Вікторина цікавих фактів у Миколаєві

  Вівторок, 15 Червня 2021 Яковлєва Тетяна Вадимівна "Країнами та континентами" Миколаїв Євроклуби

А чи знаєте ви, що у Франції король був королем лише 20 хвилин? А на чому випікають справжню італійську піццу? А те, що у Франції є кафе, в якому кава вам буде коштувати дорожче, якщо ви не промовите "Будь ласка"?

А що ви знаєте про європейські країни?

Ми, члени євроклубів «Країнами та континентами» та «Діалог» вважали, що знаємо майже все. Але ж тут ми знайшли багато цікавих фактів про ці країни.

Ось ви знали, жителі якої країни споживають найбільше кави? Це шведи. А яка скандинавська країна є найбільшим експортером страусів? До речі, це Норвегія. А чи знаєте ви, що найменшою країною в Європі є Ватикан, який знаходиться в центрі Риму і вважається окремою країною.

А чи знаєте ви, що в Євросоюзі моркву вважають фруктом? В Євросоюзі фруктами законодавчо вважаються томати, ревінь, моркву, солодку картоплю, огірки, гарбузи, дині, кавуни та імбир. Такий закон дозволяє легально виробляти і експортувати виготовлені з цих рослин варення та джеми, які, за правилами Євросоюзу, можуть продукуватися тільки з фруктів.

З цих цікавих фактів ми розробили вікторину, і запропонували участь в ній євроклубам України. В цьому нас підтримали Представництво ЄС в Україні та команда EuroQuiz. Переможцями вікторини стали члени євроклубів із різних куточків нашої країни: Романа Гевко з міста Кам’янське Дніпропетровської області євроклуб « Європейська єдність» (керівник Пономарьова Наталія), учениця 3-го курсу Покровського центру профтехосвіти Дніпропетровської області Кулініч Ірина (керівник – Дерий Зоя), ми раді переможцям з Харкова (керівник Оксана Штих), євроклуб Маріупольського будівельного коледжу (керівник Олена Зубкова), євроклуб села Семенівка Бориспільського району Київської області (керівник Тетяна Лепеха), євроклуб з м. Бердичів (керівник Валентина Петрухіна), євроклуб з м. Житомир (керівник Олена Дікова-Фаворська), з м.Миколаїв євроклуб МЗШ № 64. Представництво ЄС в Україні та команда EuroQuiz надали сувеніри для нагородження переможців. Деякі сувеніри були і від наших євроклубів переможців «Конкурсу проєктів для Євроклубів України» - євроклуб «Країнами та континентами»( керівник Тетяна Яковлєва) та міський євроклуб «Діалог» (керівник Артем Яковлєв).

Долучайтеся до нашої вікторини!


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.