РОМЕНСЬКА МАНУМ ЗАНУРИЛА ЄВРОКЛУБІВЦІВ У СВІТ ІТАЛІЙСЬКОЇ КУХНІ ТА ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ

Понеділок, 03 Червня 2024 Анна Харченко Teen Club Ромни Єврошколи Єврошколи
Учасники євроклубів «Teen Club» і «Green Land» долучилися до захопливого гастрономічного свята "Свято смаку – гастромайстерня «Смакуємо разом» та музичної вітальні «У світі Італійської культури» до Дня республіки Італія.

3 червня 2024 року на базі Роменської МАНУМ відбувся унікальний захід у рамках партнерства євроклубу Роменської МАНУМ «Teen Club» з євроклубом Роменської ЗОШ №11 «Green Land» з реалізації проєкту-переможця Конкурсу Євроклубів «Euro Voyage «На хвилі з Європою». Учасники євроклубів долучилися до захопливого гастрономічного свята "Свято смаку – гастромайстерня «Смакуємо разом» та музичної вітальні «У світі Італійської культури» до Дня республіки Італія. Цей захід став чудовою нагодою для молоді дізнатися більше про культуру та традиції італійської кухні та музичної спадщини, а також поглибити знання про Європейський Союз.

Програма розпочалася з перегляду відео, присвяченого поясненню понять Європа та Євросоюз, за допомогою якого учасники ознайомилися з ключовими аспектами європейської інтеграції перед зануренням в італійську гастрономію. "Оскільки наш євроклуб діє при Малій академії наук, ми прагнемо не лише розважати дітей, а й доносити важливі просвітницькі матеріали. Ознайомлення з поняттями Європи та ЄС було логічним продовженням нашого італійського гастросвята", - пояснила організаторка Анна Харченко.

Після відеоролику розпочалася інтерактивна лекція "Кухня народів Італії", під час якої діти ознайомилися з багатством регіональних кулінарних традицій цієї європейської країни. Лектор розповів про специфічні інгредієнти, способи приготування та історію виникнення популярних італійських страв. Захопливий відеоогляд блогера "Італійська кухня. Що поїсти в Турині?" переніс учасників до гастрономічної столиці П'ємонту та продемонстрував справжні туринські делікатеси.

Під час інтерактивних вправ діти вивчали назви страв, інгредієнтів та кулінарного приладдя італійською мовою. Завершилося свято по-справжньому італійським чаюванням із хрусткими гріссіні - традиційними паличками з борошна та оливкової олії. "Наш євроклуб працює над поширенням знань про європейську культуру та цінності. Сьогоднішній захід став яскравою ілюстрацією італійської гастрономії як складової спільної європейської спадщини", - підсумувала Анна Харченко. Поєднавши пізнавальний контент про Європу та ЄС з несамовитими враженнями від італійської кухні, Роменська МАНУМ створила для євроклубівців багатогранне свято смаку, знань та європейської єдності.

Захід відбувся за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні».

Усі новини євроклубу "Teen Club"
Вівторок, 25 Червня 2024
Четвертий день Єврошколи у Роменській МАНУМ: "від глобального клімату до європейських цікавинок"
Понеділок, 24 Червня 2024
Фестиваль Європейської культури
Субота, 22 Червня 2024
22 червня 2024 року в Роменській МАНУМ відбувся другий день Єврошколи, присвячений темі "Столиці Європи".
П'ятниця, 21 Червня 2024
Початок роботи Літньої Єврошколи Роменської МАНУМ

Більше новин Мереж ЄС
Середа, 15 Травня 2024 Анна Харченко Teen Club Ромни Єврошколи Єврошколи
Про участь у круглому столі з нагоди відзначення Дня Європи та підбиття підсумків навчального року членів євроклубу "Teen Club" Роменської МАН Сумської області
Четвер, 08 Квітня 2021 Нікітіна Людмила Юріївна EU Study Days Харків Харків Єврошколи Єврошколи
Проект «Навчання в ЄС безкоштовно», у межах якого упродовж наступних місяців відбудеться серія зустрічей, спікери та спікерки яких розкажуть усе про особливості та стипендії для навчання у різних країнах Європейського Союзу.
Неділя, 01 Вересня 2019 Admin EU Study Days Alumni Київ Єврошколи Єврошколи
Вітаємо з Днем знань! Ви вже збираєтеся до школи чи ностальгуєте за шкільними роками? European Union in Ukraine та EU neighbours east пропонує згадати шкільні роки разом за допомогою флешмобу.