У Києві учасники другого EduTalk говорили про подвійні дипломи та програму Erasmus+

  П'ятниця, 16 Березня 2018 Руденко Ольга Анатоліївна Асоціація випускників EU Study Days Київ м.Київ Єврошколи

Це був справжній аншлаг. На другу зустріч EduTalk Vol.2 Multi-diploma programs: Як встигнути за 2 зайцями завітало так багато студентів, випускників, молодих професіоналів, які мріють отримати освіту в університетах країн-членів Європейського Союзу. Саме питанням, як отримати лист щастя від омріяної програми, як підкорити кращі університети ЄС та які лайфхаки подачі на Erasmus+ і була присвячена ця зустріч.

Ми обрали цю тему для дискусії, тому що програма Erasmus+ набуває все більшої популярності серед молоді, а українські університети все активніше розвивають партнерства із зарубіжними вищими навчальними закладами. Відповідно, спікерами цієї панелі були випускники, які встигли повчитися у кількох університетах, на декількох континентах і вже здобули не один Bachelor, Master, PhD дипломи.

Так, Анастасія Яновицька розповіла про програму European Master on Migration and Intercultural Relations та що особливого було в навчанні в Судані, Уганді та Норвегії.

Антон Дубінський - випускник магістерської програми з міжнародних відносин «Europe from Visegrad Prospective» розповідав про своє навчання у країнах Вишеградської четвірки та повернення до України.

Ірина Шиба - випускниця European Master in Law and Economics згадувала найцікавіші моменти та відмінності у навчанні та житті в Італії, Нідерландах, Польщі.

Юліана Перескотська зазначила, що знання польської мови стало для неї переломним в житті. Вона вивчала польську філологію за програмою Erasmus+. Після його завершення все нові і нові можливості, пов’язані з цією країною та мовою, відкриваються перед нею тепер.

Про феномен данського хюгге та як волонтерство допомагає не тільки знайти нові контакти, досвід та знання, а часто і роботу, учасники почули від Юлії Гудошник - випусниці програми Global Studies. Вона навчалася в Німеччині та Данії.

Дякуємо всім, хто цей сніжний недільний вечір провів з нами та незмінному модератору Василю Бабичу за влучні питання та коментарі.

Для тих, хто не був - є відео заходу за посиланням https://goo.gl/MzLYxs

Зустріч у Facebook https://www.facebook.com/events/1797867270513161/

До нових зустрічей в ефірі EduTalk3.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.