Як Миколаївський Євроклуб «Країнами та континентами» МЗШ № 45 виграв Конкурс «Проектів серед євроклубів України»

  Середа, 30 Травня 2018 Яковлєва Тетяна Вадимівна "Країнами та континентами" Миколаїв Євроклуби

Перший цікавий захід – ми за підтримки управління освіти міської ради міста Миколаєва познайомили зі своєю діяльністю і закликали до співпраці в цьому напрямку лідерів учнівського самоврядування шкіл міста.
Провели великий театралізований виступ «Альманаху подорожі країнами ЄС» для лідерів учнівського самоврядування шкіл міста. А по закінченню - Міні-вікторину « Цікаві факти про країни ЄС»

Євроклуби – одна з найбільш вдалих форм роботи молоді, об'єднаних єдиним інтересом – знайомством з історією, культурою і традиціями своїх однолітків з країн Європи.

В Україні працює багато євроклубів. Так, і в нашому місті Миколаєві працюють євроклуби. Молодь нашої школи не стала винятком. Ми відкрили євроклуб «Країнами та континентами».

Разом ми вже двічі відвідали Республіку Польщу, зустрічали гостей з різних країн на території нашого міста. Коли нам запропонували, з задоволенням взяли участь у конкурсі, який оголосило Представництво ЄС В Україні на кращі проекти серед євроклубів України.

Метою конкурсу стало залучення активної молоді до обговорення різних питань у контексті більш широкої теми - співпраці України та ЄС. За умовами - автори 10 найкращих проектів будуть нагороджені спеціальними сертифікатами та отримують підтримку команди проекту Представництва ЄС.

Нам повезло. Проект євроклубу «Країнами та континентами» попав до 10 переможців. І ми почали реалізувати свій Проект. Перший цікавий захід – ми за підтримки управління освіти міської ради міста Миколаєва познайомили зі своєю діяльністю і закликали до співпраці в цьому напрямку лідерів учнівського самоврядування шкіл міста. Провели великий театралізований виступ «Альманаху подорожі країнами ЄС» для лідерів учнівського самоврядування шкіл міста. А по закінченню - міні-вікторину «Цікаві факти про країни ЄС».

Але спочатку всіх очікував веселий ярмарок, на якому можна було не тільки придбати, а й виграти смачності кухонь різних країн. Як виграти? А треба було відповісти на питання вікторини, відгадати загадки країн ЄС, зіграти в народні ігри. А потім в актовій залі гості мандрували країнами ЄС: Угорщиною, Польщею, Францією, Німеччиною та іншими.

Члени євроклубу «Країнами та континентами» разом з класними керівниками, батьками підготували і цікаві виступи, і, по можливості, костюми чи їх елементи.

Прикрасити виступ допоміг театр танцю «Ритми планети». В їх виконанні угорський танок «Чардаш», польська «Мазурка», грецький «Сиртакі» та інші добавили фарби у справжнє свято, яке відбулося в цей день.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.