Євроклубівки "Сучасника" в проекті "М18"

  Субота, 27 Жовтня 2018 Чирва Валентина Василівна Євроклуб "Сучасник" Кам'янське Євроклуби

25 – 26 жовтня євроклубівки 12 школи м.Камянського разом з євроклубівцями шкіл області долучилися до першої Всеукраїнської імітаційнійної гри – виборах до Парламенту «Партія моєї мрії»(в рамках проекту "М18"), яка проводилася в Молодіжному центрі міжнародного партнерства, позашкільної та неформальної освіти «Освіторіум» (м.Дніпро).

Усі рольові позиції – члени виборчих дільниць, екзит – пол, спостерігачі й виборці –виконували діти,бо саме в цьому полягає мета проекту «М18: Ми можемо більше!». Допомогти дітям і молоді, молодшим 18 років, зрозуміти сутність механізму демократії – виборів, навчити їх аналізувати й оцінювати політичні програми, долати стереотипи щодо політичної діяльності.

Цей проект реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Дівчата були у захваті від дводенного тренінгу – виборів, де вони були членом виборчої комісії та учасницею екзит-полу. Вони отримали унікальну можливість дізнатися, що означає бути активним та відповідальним громадянином і як ним бути.

Емоцій не передати, адже молодь з усієї області об’єдналася в єдине ціле задля досягнення спільної мети, а найголовніше вони відчули покладену на них відповідальність.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.