До Херсонського державного університету завітав Перший секретар Посольства Австрійської Республіки

  Середа, 05 Червня 2019 Кулик Анастасія Іванівна Інформаційний центр Європейського Союзу при Херсонському державному університеті Херсон ІЦ ЄС

За ініціативи відділу міжнародних зв’язків та Інформаційного центру ЄС при Херсонському державному університеті 17 травня 2019 р. відбувся пізнавально-розважальний захід «Зустрічаємо День Європи 2019 у ХДУ», присвячений Дню Європи в Україні, Року Австрійської Республіки в Україні та Року України в Австрійській Республіці.

На свято завітав Перший секретар Посольства Австрійської Республіки в Україні Флоріан Кольфюрст. Проректор з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій ХДУ Оксана Лаврикова привітала присутніх та зазначила, що у Херсонському державному університеті проходить велика кількість заходів, присвячених Дням Європи в Україні. І для нашого вишу дуже знаково приймати у своїх стінах такого почесного гостя.

Також проректор звернулася до студентів з настановою: «Формування позитивного іміджу нашої країни залежить від вас. Адже саме молодь має розвивати та розбудовувати Україну так, аби не втрачати свій генетичний код».

Перший секретар Посольства Австрійської Республіки в Україні Флоріан Кольфюрст прочитав присутнім лекцію «Громадська дипломатія на прикладі двосторонніх відносин між Австрією та Україною». У ході свого виступу лектор розкрив поняття «громадська дипломатія» в контексті святкування року української та австрійської культури. Також акцептував увагу студентів на важливості підтримання гарних дипломатичних відносин між Австрією та Україною. «Австрія була однією з перших країн, яка після 1991 року встановила дипломатичні відносини з Україною та відкрила посольство в Києві»,- зазначив Флоріан Кольфюрст.

Також для студентів ХДУ відбулася вікторина, яку провела начальник відділу міжнародних зв’язків ХДУ, координатор Інформаційного центру ЄС Анастасія Кулик. У ході заходу молодь мала можливість по-новому відкрити для себе таку колоритну та цікаву країну як Австрія. А найактивнішим учасникам Флоріан Кольфюрст вручив призи, люб’язно надані Представництвом Європейського Союзу в Україні (м.Київ).

Відео


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.